Heerlijk schilderen in de grote tuin schildercursus Frankrijk

Schildercursus in Frankrijk

Let op: nog slechts enkele plaatsen beschikbaar voor de schildercursus in Frankrijk van 3-9 juni 2018. Meld u snel aan!

Schilderen in en rond “Les Ateliers de Viller”

Kom ook heerlijk schilderen en ontspannen in en rond “Les Ateliers de Viller” in het mooie dorp Viller. Gelegen in de Lorraine in Noord-Frankrijk, op slechts vijf uur rijden van Nederland.

Fijne huisvesting

Slapen en schilderen in en om “Les Ateliers de Viller”. Mooie huisvesting in twee samengetrokken prachtig gerestaureerde panden. Voorzien van een grote diepe tuin met heerlijk terras en fijn atelier. Het huis beschikt over 10 slaapkamers, desgewenst is er voor iedere deelnemer een eigen kamer.

“Het was een super week! Mede dankzij het heerlijke eten van Annet en Yvonne, het enthousiasme van de medecursisten en de inspirerende leiding van Jan. Ik heb genoten!! Voor herhaling vatbaar.”

Rennie

Schilderen op pittoreske locaties

Tijdens de schildercursus in Frankrijk gaat u elke ochtend, onder begeleiding van ervaren kunstenaar en docent Jan de Haas, schilderen op een pittoreske locatie in het mooie Franse landschap. Na een goed verzorgde lunch kunt u uw schilderij verder afwerken of vrij gaan schetsen in de omgeving zonder begeleiding.

Meld u aan!

“Het was een fantastische week.”

Johanna

Genieten van de omgeving

Natuurlijk is er ook voldoende tijd om te genieten van de mooie Franse omgeving. Wandelen in het om de hoek gelegen bos of winkelen in de nabijgelegen stadjes Morhange en Falquemont. Of breng een bezoek aan het Centre Pompidou in Metz of de fameuze Place Stanislas in Nancy. Uiteraard bent u ook van harte welkom lekker in de tuin te ontspannen met een goed boek.

Ik heb het ontzettend leuk gevonden om mee te gaan en ik heb veel geleerd. Vooral om naar buiten te gaan met m’n ezel en niet van een plaatje te schilderen. Nogmaals bedankt voor jullie inzet, het was een fantastische week.

Lucy

Lekker eten en drinken

Volpension is in de schildercursus in Frankrijk inbegrepen, u geniet van een Frans ontbijt, een goed verzorgde lunch en een heerlijk diner op locatie gekookt door onze Franse kok. Inclusief koffie, thee, wijn, bier en frisdranken.

“Ik vond het hartstikke leuk! Jullie hebben fantastisch voor ons gezorgd. Hierbij meld ik me alvast aan voor volgend jaar! Ook de locatie was uitstekend. Ruim en fijn dat atelier woonkamer eetgedeelte en alles in één ‘gebouw’ was.”

Kitty

Data en beschikbaarheid schildercursus in Frankrijk

  • Zondag 3 tot en met 9 juni 2018 (nog enkele plaatsen beschikbaar)
  • Zondag 26 augustus tot en met 1 september 2018 (volgeboekt)

De week loopt van zondag tot zaterdag, u arriveert zondag in de loop van de middag en vertrekt zaterdagochtend.

Uw favoriete datum niet meer beschikbaar? Neem toch contact met ons op. We reserveren een plekje voor u voor komend jaar, of wellicht komt er nog een plekje vrij en dan nemen we contact met u op.

Prijzen schildercursus in Frankrijk

De prijs voor de schildercursus in Frankrijk bedraagt 625 euro per week per persoon. Voor wie een kamer deelt geldt een korting van 50 euro. Deze totaalprijs is inclusief professionele begeleiding door Jan de Haas, overnachtingen in “Les Ateliers de Viller” en volpension. Alleen uw schildermateriaal moet u zelf meenemen.

“Ik heb genoten van de week in Viller en weer veel inspiratie opgedaan voor het komende schilderseizoen. Dank jullie wel voor de geweldige gastvrijheid daar in Viller. Wat jullie en Annette hebben gedaan is zo overweldigend. Het was een ontspannen gezellige groep zonder wanklank. Ik hoop dat jullie dat volgend jaar weer aandurven op deze manier.”

Barbara

Enthousiast? Meld u aan

Enthousiast geworden over de schildercursus? Meld u vandaag nog aan met onderstaand formulier en we nemen snel contact op! We kijken uit naar uw deelname.

Voor al uw vragen over de schildercursus, het verblijf of de verzorging, neem contact op met Jan de Haas via onderstaand formulier of telefoonnummer 06 15409122.

Jan & Yvonne de Haas

“Een prachtige week beleefd met Jan en Yvonne in het Noordfranse dorpje Viller. Het huis heeft een mooie naam: Les Ateliers de Viller en is verrassend groot. De kamers zijn heel comfortabel evenals de eet-en zitruimte. Er is een mooie, diepe tuin waar je heerlijk kunt schilderen. De kok Annette heeft fantastische gerechten klaargemaakt; elke dag was een feestje. We hebben o.a. het heuvelachtige landschap in de omgeving geschilderd en het karakteristieke straatje in Viller. Elke avond werden de schilderijen in het ruime atelier besproken; met veel goede adviezen van Jan was het telkens weer een inspirerende ervaring. Het was een ontspannen en gezellige week en ik hoop dat het volgend jaar een vervolg krijgt.”

Niza